Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

На Івано-Франківщині страхувальники сплатили майже 7,8 мільярда гривень єдиного внеску

опубліковано 06 вересня 2024 о 08:02

У січні – серпні 2024 року страхувальники Івано-Франківщини перерахували до Пенсійного фонду України 7786,4 мільйона гривень єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування, що на 740 мільйонів гривень більше, ніж торік. Про це повідомили в Головному управлінні ДПС в Івано-Франківській області.  

Нагадаємо, єдиний внесок на загальнообов’язкове соціальне страхування – це консолідований страховий внесок в Україні, збір якого здійснюється до системи загальнообов'язкового державного соціального страхування в обов'язковому порядку та на регулярній основі з метою забезпечення захисту у випадках, передбачених законодавством, прав застрахованих осіб на отримання страхових виплат (послуг) за діючими видами загальнообов'язкового державного соціального страхування.

Правові та організаційні засади забезпечення збору та обліку єдиного внеску, умови та порядок його нарахування і сплати регулюються виключно Законом України від 08 липня 2010 року N 2464 "Про збір та облік єдиного внеску на загальнообов'язкове державне соціальне страхування". 

Платники єдиного внеску зобов'язані своєчасно та в повному обсязі нараховувати, обчислювати і сплачувати єдиний внесок.