Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

З 24 серпня нова форма повідомлення про прийняття працівника на роботу

опубліковано 27 серпня 2024 о 16:56

Уряд оновив Постанову КМУ від 17.06.2015 №413 «Про порядок повідомлення Державній податковій службі та її територіальним органам про прийняття працівника на роботу/укладення гіг-контракту» щоб надати фізичним особам можливість повідомляти територіальні органи ДПС про укладення трудових договорів з домашніми працівниками. Ці зміни, передбачені Постановою КМУ від 23.08.2024 № 967. Про це інформують в Головному управлінні ДПС в Івано-Франківській області.

Крім цього, Постановою № 967 затверджено нову форму повідомлення про припинення трудового договору з домашнім працівником. 

Також інформуємо, що повідомлення про прийняття працівника (домашнього працівника) на роботу/укладення гіг-контракту подається власником підприємства, установи, організації або уповноваженим ним органом (особою) чи фізичною особою (крім повідомлення про прийняття на роботу члена виконавчого органу господарського товариства, керівника підприємства, установи, організації), та/або резидентом Дія Сіті до територіальних органів Державної податкової служби за місцем обліку їх як платника єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування, а фізичною особою, яка уклала трудовий договір з домашнім працівником, — за її податковою адресою (місцем проживання) за формою згідно з додатком 1 до початку роботи працівника за укладеним трудовим договором та/або до початку виконання робіт (надання послуг) гіг-спеціалістом резидента Дія Сіті засобами електронного зв’язку з використанням електронного підпису відповідальних осіб, що базується на кваліфікованому сертифікаті електронного підпису, відповідно до вимог законодавства у сфері електронного документообігу.

У разі припинення трудового договору з домашнім працівником фізична особа, яка уклала з ним трудовий договір, повідомляє територіальний орган Державної податкової служби за місцем її податкової адреси (місцем проживання) про факт і підстави припинення укладеного з домашнім працівником трудового договору за формою згідно з додатком 2 протягом трьох днів з дня його звільнення. 

Ці зміни дозволяють фізичним особам, які уклали трудові договори з домашніми працівниками, подавати відповідні повідомлення до територіальних органів за встановленими формами. 

Завантажити Постанову № 967 та бланк повідомлення.