Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Передано в оренду приміщення дошкільного або загальноосвітнього закладу. Чи наступає в такому випадку обов’язок сплати податку на нерухомість?

опубліковано 08 серпня 2024 о 08:15

Податковим Кодексом України передбачено, що будівлі дошкільних та загальноосвітніх закладів, незалежно від форми власності та джерел фінансування, які використовуються для надання освітніх послуг не є об’єктом оподаткування (пп.2.2. ст.266 ПКУ), відповідно на згадані приміщення, податок на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки, не нараховуватиметься. Про це нагадують в Головному управлінні ДПС в Івано-Франківській області.

Тобто, ключовою ознакою звільнення дошкільних та загальноосвітніх навчальних закладів незалежно від форми власності та джерел фінансування є використання таких об’єктів нерухомості для надання освітніх послуг.

Якщо заклад здається в оренду не для надання освітніх послуг, то в такому випадку дія пп. 2.2 ст. 266 Податкового кодексу України не поширюється. Тобто, площа, що здаватиметься в оренду, буде оподатковуватися податком на нерухомість, згідно з діючими ставками, встановленими місцевими органами самоврядування.