Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Юридичним особам Івано-Франківщини відшкодовано понад 950 мільйонів гривень ПДВ

опубліковано 07 серпня 2024 о 08:35

Станом на 1 серпня 2024 року на розрахункові рахунки 139 суб’єктів господарювання-юридичних осіб повернуто 950,3 мільйона гривень заявлених до відшкодування сум податку на додану вартість. Про це повідомили в Головному управлінні ДПС в Івано-Франківській області. 

Як зазначають у відомстві, з початку 2024 року 154 юридичними особами заявлено до відшкодування 1,01 мільярда гривень податку на додану вартість. Під час проведення камеральних перевірок уточнюючими розрахунками у 2024 році заявлені до відшкодування суми ПДВ зменшено на 22,7 мільйона гривень та застосовано штрафних санкцій в розмірі 0,2 мільйона гривень.

За результатами документальних перевірок 22 суб’єктів господарювання не підтвердилася сума заявленого до відшкодування ПДВ у розмірі 24,7 мільйона гривень та відповідно застосовано 1,3 мільйона гривень штрафних санкцій. Крім цього, податківцями зменшено залишок від’ємного значення ПДВ в розмірі 4,7 мільйона гривень, донараховано ПДВ в сумі 0,5 мільйона гривень та застосовано штрафних санкцій в розмірі 0,1 мільйона гривень.

Також за результатами планових документальних перевірок зменшено заявлених до відшкодування сум ПДВ у розмірі 9 мільйонів гривень та відповідно застосовано 2,3 мільйона гривень штрафу, зменшено залишок від’ємного значення ПДВ в розмірі 0,1 мільйона гривень та донараховано 5,7 мільйона гривень та застосовано штрафних санкцій в розмірі 1,5 мільйона гривень .

Нагадаємо, відповідно до положень Податкового кодексу України право на отримання бюджетного відшкодування має платник ПДВ, який прийняв рішення про повернення суми бюджетного відшкодування та подав відповідному контролюючому органу податкову декларацію та заяву про повернення суми бюджетного відшкодування, яка відображається у податковій декларації.