Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Які строки сплати податку на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки?

опубліковано 02 серпня 2024 о 08:12

Платниками податку на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки, є власники житлової або нежитлової нерухомості. Про це нагадують, що в Головному управлінні ДПС в Івано-Франківській області.

До житлової нерухомості належать житловий будинок, прибудова до житлового будинку, квартира, котедж, кімнати у багатосімейних (комунальних) квартирах, садовий та дачний будинки. 

До нежитлової нерухомості належать готелі, мотелі, кемпінги, пансіонати, ресторани та бари, туристичні бази, гірські притулки, табори для відпочинку, будинки відпочинку, офісні та торговельні будівлі, гаражі, промислові будівлі та склади, господарські будівлі - допоміжні нежитлові приміщення, до яких належать сараї, хліви, гаражі, літні кухні, майстерні, погреби, котельні, трансформаторні підстанції тощо.

Відповідно до ст. 266 Податкового кодексу України податкове зобов’язання за звітний рік з податку на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки, сплачується: 

- фізичними особами - протягом 60 днів з дня вручення податкового повідомлення-рішення; 

- юридичними особами - авансовими внесками щокварталу до 30 числа місяця, що наступає за звітним кварталом, які відображаються в річній податковій декларації.