Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Платникам податків івано-франківщини відшкодовано в I півріччі 2024 року майже 820 мільйонів гривень ПДВ

опубліковано 19 липня 2024 о 09:37

В Головному управлінні ДПС в Івано-Франківській області повідомляють, що протягом січня-червня 2024 року суб’єкти господарювання Прикарпаття задекларували до бюджетного відшкодування податку на додану вартість на суму 891,5 млн гривень. 

З цієї суми, держава вже повернула платникам 819,8 млн грн, що становить  майже 80 відсотків від заявленої суми. Відшкодування здійснено з  врахуванням як заявлених сум так і залишку невідшкованих сум на 01.01.2024 року, яке становило 134,9 мільйона гривень.

Податкова служба області продовжує перевірки для забезпечення законності та обґрунтованості повернення коштів з бюджету. Це є важливим етапом для завершення процесу відшкодування ПДВ та гарантування прозорості і чесності процедур. 

Нагадаємо, порядок заповнення заяви на повернення суми бюджетного відшкодування можна дізнатися у розділі «Онлайн-навчання» на вебпорталі ДПС. 

Також, Державною податковою службою України розроблено відеоролик «Податкова декларація з податку на додану вартість (ПДВ): алгоритм заповнення».