Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Майже 2 мільйони гривень сплатило підприємство за порушення податкового законодавства

опубліковано 10 липня 2024 о 15:39

Працівниками управління податкового аудиту  Головного управління ДПС в Івано-Франківській області  проведено документальну перевірку ТОВ «Е»,  під час якої встановлено факти порушення вимог податкового законодавства. 

Зокрема, встановлено відображення в бухгалтерському обліку господарських операцій щодо отримання від 4-х «ризикових» суб’єктів господарювання послуг та товарно-матеріальних цінностей, реальність яких не підтверджено належними первинними документами та доведено неможливість здійснення таких операцій контрагентами в зв’язку з відсутністю достатніх трудових ресурсів та матеріально-технічної бази. Як результат - платник завищив витрати на 9,7 мільйона гривень та податковий кредит з ПДВ на 1,9 мільйона гривень.

Також проведеною перевіркою встановлено, що ТОВ «Е» надавались послуги з перевезення вантажів нерезиденту з Об’єднаних Арабських Еміратів. Водночас, в порушення пп. 140.5.5-1. п.140.5 ст.140 Податкового кодексу України товариством не збільшено фінансовий результат на суму 30 відсотків вартості наданих послуг, що в грошовому еквіваленті складає 974,7 тисяч гривень, оскільки Об’єднані Арабські Емірати включені до переліку держав (територій), затвердженого Кабінетом Міністрів України відповідно до підпункту 39.2.1.2 підпункту 39.2.1 пункту 39.2 статті 39 Кодексу.

В цілому за результатами перевірки, ТОВ «Е» зменшено від’ємне значення об’єкта оподаткування податком на прибуток на 10,7 мільйона гривень та донараховано 2,5 мільйона гривень платежів та штрафних санкцій.

Платник погодився з донарахованими сумами та сплатив до бюджету 1,96 мільйона гривень. В зв’язку з тим, що донараховані суми сплачено у строк до 30 календарних днів, згідно пп. 69.37 п. 69 підрозділу 10 «Інші перехідні положення» ПКУ штрафні санкції в сумі 488,5 тисяч гривень та пеня в сумі 152,3 тисяч гривень були скасовані.