Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Платник податку, який подав скаргу щодо рішення про відмову в реєстрації податкової накладної в ЄРПН має право брати участь у розгляді матеріалів в режимі відео конференції

опубліковано 08 липня 2024 о 08:29

В Головному управлінні ДПС в Івано-Франківській області інформують, що платник податку, який подав скаргу щодо рішення про відмову в реєстрації податкової накладної в ЄРПН, має право брати участь у розгляді матеріалів особисто або через свого представника в режимі відеоконференції для надання усних пояснень.

У скарзі платник зазначає про намір взяти участь у розгляді матеріалів скарги особисто або через свого представника в режимі відеоконференції.

Не пізніше ніж за п’ять календарних днів до дати розгляду матеріалів скарги надсилається повідомлення щодо участі платника в режимі відеоконференції із зазначенням дати, часу розгляду матеріалів скарги та відповідного посилання для підключення до відеоконференції.

Під час підключення платник зазначає в імені користувача виключно податковий номер або серію (за наявності) та номер паспорта платника податку, найменування платника податку – юридичної особи, прізвище, власне ім’я, по батькові (за наявності) фізичної особи – підприємця.

Нагадаємо, відповідно до п. 10 прим. 1 Порядку розгляду скарги щодо рішення про відмову в реєстрації податкової накладної/розрахунку коригування в Єдиному реєстрі податкових накладних, про неврахування таблиці даних платника податку на додану вартість, про відповідність платника податку на додану вартість критеріям ризиковості платника податку, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 11 грудня 2019 року № 1165 (далі – Порядок розгляду скарги) платник податку, який подав скаргу, має право брати участь у розгляді матеріалів скарги особисто або через свого представника в режимі відеоконференції для надання усних пояснень.

Пунктом 10 Порядку розгляду скарги скарга повинна містити дані, зокрема, про намір взяти участь у розгляді матеріалів скарги особисто або через свого представника в режимі відеоконференції.