Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

На Івано-Франківщині страхувальники сплатили 5,7 мільярда гривень єдиного внеску

опубліковано 05 липня 2024 о 09:29

В Головному управлінні ДПС в Івано-Франківській області повідомляють, що у I півріччі 2024 року страхувальники Прикарпаття сплатили 5,7 мільярда гривень єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування. Це на 523 мільйони гривень більше, ніж у відповідному періоді минулого року.  

Як зазначають фахівці податкової служби, єдиний внесок – обов’язковий платіж, який сплачують роботодавці за своїх працівників при нарахуванні заробітної плати, винагород за цивільно-правовими договорами, тощо. Розмір внеску складає 22 відсотки. У зв’язку із збільшенням мінімальної заробітної плати із квітня 2024 року до 8000 гривень, мінімальна сума єдиного внеску, яка підлягає сплаті, становить 1760 гривень.  

Своєчасна сплата єдиного внеску гарантує громадянам право на соціальний захист та виплату пенсійного забезпечення.  Водночас, несплачений єдиний внесок призводить до втрати страхового стажу працівника, необхідного для призначення пенсій у майбутньому, адже періоди роботи  зараховуються до страхового стажу лише за умови сплати страхових внесків у сумі не меншій, ніж мінімальний. 

Тож закликаємо платників податків своєчасно сплачувати єдиний внесок щоб забезпечити собі та найманим працівникам страховий стаж для майбутньої виплати пенсій та соціальних гарантій.