Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Платник податків може отримати інформацію про наявність чи відсутність податкового боргу за допомогою електронних сервісів податкової служби

опубліковано 04 липня 2024 о 09:44

В Головному управлінні ДПС в Івано-Франківській області нагадують платникам податків, що у разі виникнення податкового боргу сума якого перевищує 3060 гривень, контролюючий орган надсилає (вручає) йому податкову вимогу. Податкова вимога може надсилатися (вручатися) контролюючим органом за місцем обліку платника податків, в якому обліковується податковий борг платника податків. 

Податкова вимога не надсилається (не вручається), а заходи, спрямовані на погашення (стягнення) податкового боргу, не застосовуються, якщо загальна сума податкового боргу платника податків не перевищує ста вісімдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або 3060 грн. 

Про стан розрахунків з бюджетом можна дізнатися через мобільний застосунок «Моя податкова» від ДПС. Застосунок можна завантажити на телефони як на платформі Android, так і iOS! «Моя податкова» - простий і зручний інструмент для отримання електронних сервісів податкової служби для громадян. 

Також платник податків може отримати інформацію про наявність (відсутність) податкового боргу, скориставшись Електронним кабінетом, вхід до якого здійснюється за адресою: https://cabinet.tax.gov.ua, а також через вебпортал ДПС: https://tax.gov.ua. 

Вхід до приватної частини Електронного кабінету здійснюється після проходження користувачем електронної ідентифікації онлайн з використанням кваліфікованого електронного підпису будь-якого кваліфікованого надавача електронних довірчих послуг.

У приватній частині Електронного кабінету режим «Стан розрахунків з бюджетом» надає платнику податків доступ до своїх особових рахунків зі сплати податків, зборів та інших платежів (дані інтегрованої картки платника). 

Під час звернення до зазначеного пункту меню відображається зведена інформація станом на момент звернення, що містить таку інформацію за кожним видом платежу.