Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Перелік кодів видів сплати у реквізиті «Призначення платежу» платіжної інструкції

опубліковано 02 липня 2024 о 13:04

В Головному управлінні ДПС в Івано-Франківській області інформують, що під час сплати податків, зборів, єдиного внеску платник у реквізиті «Призначення платежу» платіжної інструкції заповнює  поля: «Код виду сплати», та «Додаткова інформація запису».

У полі «Код виду сплати» платник заповнює код виду сплати, визначений Переліком кодів видів сплати, які використовуються платниками, згідно з додатком 1 до Порядку № 148;

Перелік основних кодів видів сплати, які використовуються платниками ТУТ

Якщо при сплаті на бюджетні рахунки у реквізиті «Призначення платежу» платіжної інструкції не зазначено або зазначено код виду сплати, який відсутній у додатку 1 до Порядку № 148, вважається що грошове зобов’язання сплачене за кодом виду сплати 101.

Законодавством не передбачена відповідальність платників податків у разі невірного заповнення полів «Код виду сплати» та або «Додаткова інформація запису» реквізиту  «Призначення платежу» платіжної інструкції.

Поряд з тим, Порядок №148 не містить норми щодо можливості виправлення платником невірного заповнення реквізиту «Призначення платежу».