Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Більше третини мільйона гривень сплатило підприємство Прикарпаття за виявлені порушення податкового законодавства

опубліковано 24 квітня 2024 о 16:39

Під час перевірки одного з товариств Івано-Франківщини працівники податкової служби встановили факт заниження задекларованих показників ПДВ на 338,7 тис. грн. Підприємство не нараховувало податкові зобов’язання на вартість запасів, які не використані в господарській діяльності, хоча суми ПДВ під час їх придбання були включені до складу податкового кредиту.

Також перевіркою правомірності визначення податкового кредиту д з ПДВ встановлено завищення задекларованого податкового кредиту на суму 9 тисяч грн., причина – помилка при перенесенні від’ємного значення ряд. 21 до наступної декларації з ПДВ.

Крім того, платником податків допущено порушення вимог абз. 1 п. 201.1, п. 201.10 ст. 201 Податкового Кодексу України внаслідок нескладання, нереєстрації та несвоєчасної реєстрації в Єдиному реєстрі податкових накладних податкових накладних за операціями на вартість ТМЦ, які використані в операціях, що не є господарською діяльністю платника податку.

Перевіркою правильності заповнення та повноти відображення відомостей про нараховані доходи на користь фізичних осіб встановлено порушення платником пп. «б» п. 176.2 ст. 176 Кодексу через не відображення виплат доходів фізичним особам за договорами цивільно-правового характеру.

В ході перевірки встановлено також факти неподання/несвоєчасного подання повідомлення про об’єкти оподаткування або об’єкти, пов’язані з оподаткуванням (форма №20-ОПП), які використовувались підприємством в господарській діяльності.

Тож результатом перевірки стали донарахування податкових зобов’язань  з урахуванням штрафних санкцій  на  суму 445 тис. грн., проте у зв’язку зі сплатою платником донарахованих сум у строк до 30 календарних днів у відповідності до пп. 69.37 п. 69 підрозділу 10 «Інші перехідні положення» Кодексу штрафні санкції в сумі 86,9 тис. грн. та пеня в сумі 0,8 тис. грн. були скасовані.