Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Бізнесу Прикарпаття донарахували до сплатити 63 мільйони гривень податкових зобов’язань. Податковий аудит підсумував роботу за 1 квартал

опубліковано 18 квітня 2024 о 16:36

Впродовж січня-березня п.р. працівниками Головного управління ДПС в Івано-Франківській області проведено 74 документальні перевірки суб’єктів господарювання - юридичних осіб, за результатами яких донараховано 63,1 млн грн. узгоджених податкових зобов’язань, з них до бюджету уже надійшло 31,2 млн. грн. Також у першому кварталі 2024 року здійснено 382 фактичні перевірки, за наслідками яких застосовано фінансові санкції на суму 13,1 млн грн.,з них узгодженими є санкції на суму 7,1 млн. грн, відтак 5,8 млн. грн. уже надійшло на бюджетні рахунки. Всього за результатами документальних та фактичних перевірок в січні-березні 2024 року забезпечено надходження до бюджету на 37 млн грн.

Також під час здійснених впродовж першого кварталу перевірок податківцям вдалося упередити бюджетне відшкодування з ПДВ на суму 2,6 млн грн., а також зменшити його від’ємне значення на 1,2 млн грн., окрім того, меншою стала й збитковість підприємств – від’ємне значення об’єкта оподаткування податком на прибуток зменшено на 7,3 млн. гривень.