Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Більше 10 мільйонів гривень туристичного збору надійшло до місцевих бюджетів Івано-Франківщини

опубліковано 28 травня 2024 о 11:39

Як інформують в Головному управлінні ДПС в Івано-Франківській області, з початку 2024 року до місцевих бюджетів Івано-Франківщини надійшло більше 10 мільйонів гривень туристичного збору. У порівнянні з аналогічним періодом минулого року надходження збільшилися на 4,4 мільйона гривень або 78 відсотків.  

Майже 70 відсотків надходжень туристичного збору забезпечили фізичні особи – 6,9 мільйона гривень і це на 3 мільйони гривень більше, ніж у січні – квітні минулого року. Від юридичних осіб до бюджетів надійшло 3,1 мільйона гривень, що на 1,4 мільйона гривень перевищує аналогічні місяці 2023 року.  

Нагадаємо, що платниками туристичного збору є громадяни України, іноземці, а також особи без громадянства, які прибувають на територію, на якій діє рішення сільської, селищної, міської ради або ради об’єднаної територіальної громади, про встановлення туристичного збору, та тимчасово розміщуються у місцях проживання. 

Ставка збору встановлюється за рішенням сільської, селищної, міської ради або ради об’єднаної територіальної громади, за кожну добу тимчасового розміщення особи у місцях проживання у розмірі до 0,5 відсотка – для внутрішнього туризму та до 5 відсотків – для в’їзного туризму від розміру мінімальної заробітної плати, встановленої законом на 1 січня поточного року, для однієї особи за добу тимчасового розміщення. 

Базою справляння збору є загальна кількість діб тимчасового розміщення у місцях проживання. Платники збору сплачують суму збору авансовим внеском перед тимчасовим розміщенням у місцях проживання податковим агентам, які справляють збір за ставками, у місцях справляння збору та з дотриманням інших вимог, визначених рішенням відповідної сільської, селищної, міської ради або ради об’єднаної територіальної громади.