Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Процедура поновлення строку чинності кваліфікованого сертифіката

опубліковано 29 травня 2024 о 08:22

Головне управління ДПС в Івано-Франкіській області нагадує, що поновлення строку чинності кваліфікованого сертифіката можливе лише для заблокованих кваліфікованих сертифікатів, термін блокування яких не скінчився. 

Для здійснення поновлення строку чинності кваліфікованого сертифіката, заявник подає до Кваліфікованого надавача ЕДП Державної податкової служби України, письмову заяву встановленого зразка. 

Подання заяви на поновлення сертифіката ключа здійснюється тільки протягом робочого дня Кваліфікованого надавача ЕДП Державної податкової служби України. 

Обробка такої заяви та інформування користувача повинні бути здійснені протягом двох годин з моменту отримання заяви. 

Законність звернення встановлюється за умови особистої присутності користувача за паспортом громадянина України або за іншими документами, які унеможливлюють виникнення будь-яких сумнівів щодо особи, відповідно до законодавства про Єдиний державний демографічний реєстр та про документи, що посвідчують особу, підтверджують громадянство України чи спеціальний статус особи. 

У разі подання заяви відповідальною особою, додатково надається відповідним чином засвідчена копія* наказу про призначення такої особи. 

Кваліфікований сертифікат, який заблоковано у зв’язку зі зміною відомостей зазначених у сертифікаті ключа повинен бути скасований та поновленню не підлягає. 

Документи, що були підставою для поновлення кваліфікованого сертифіката, фіксуються та зберігаються в Кваліфікованого надавача ЕДП Державної податкової служби України. 

*- відмітка про засвідчення копії документа складається зі слів «Згідно з оригіналом», назви посади співробітника відповідального за виготовлення, засвідчення та видавання копій, його особистого підпису, ініціалів та прізвища, дати засвідчення та скріплюється відбитком печатки (за наявності).