Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

За виявлені порушення податківці Івано-Франківщини донарахували бізнесу 141,8 мільйона гривень, третина уже сплачена до бюджету

опубліковано 09 травня 2024 о 11:06

Впродовж січня-квітня 2024 року податківці ГУ ДПС в Івано-Франківській області завершили 102 документальні перевірки діяльності юридичних осіб, а також провели 518 фактичних перевірок. За наслідками контрольно-перевірочних заходів бізнесу донараховано 141,8 мільйона гривень податкових зобов’язань та штрафних санкцій, з яких 43 мільйони гривень вже надійшли до бюджету.

Відтак, за результатами документальних перевірок юросіб, працівники управління податкового аудиту донарахували 125,6 мільйони гривень. узгоджених податкових зобов’язань, до бюджету уже надійшло 34,5 мільйони гривень. 

Також податківцями упереджено бюджетне відшкодування з ПДВ на сумку 2,8 мільйони гривень, та зменшено його від’ємне значення на 1,5 мільйона гривень, а також на 8,8 мільйони гривень зменшено від’ємне значення об’єкта оподаткування податком на прибуток.

Окрім того, як зазначалося, з початку року податківці провели понад пів тисячі фактичних перевірок, під час яких до суб’єктів господарювання застосовано фінансові санкції на суму 16,4 мільйони гривень, з яких трохи більше половини , а це 8,4 мільйони гривень уже сплачено до бюджету.