Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Внесок у стабільність країни від прикарпатських платників 11,2 мільярда гривень податків, зборів та єдиного внеску

опубліковано 02 травня 2024 о 14:30

За чотири місяці цього року платники Івано-Франківщини сплатили до бюджетів різних рівнів 7,5 мільярда гривень податків, зборів та 3,6 мільярда гривень єдиного внеску до Пенсійного фонду. Сплата податків – це готовність бізнесу та громадян сприяти стабільності економіки та забезпечувати  обороноздатність  нашої  країни. Про це інформує начальник Головного управління ДПС в Івано-Франківській області Ірина Столярик.

За словами керівника податкової служби області, на підтримку національних проектів та забезпечення армії до державного бюджету платники сплатили майже 4,3 мільярда гривень податків і зборів. Ці кошти становлять 57 відсотків загальної суми сплачених податків і включають в себе найбільші надходження з таких податків як податок на доходи фізичних осіб і військовий збір, ПДВ, рентні платежі за користування надрами та податок на прибуток підприємств. Так, ПДФО склав 1,47 мільярда гривень, або 34 відс. надходжень до державного бюджету, ПДВ – 905,8 мільйона гривень, або 21,1 відс., рентні платежі за користування надрами – 1,1 мільйона гривень, або 24,9 відс. та податок на прибуток підприємств – 425,6 мільйона гривень, або 10 відсотків. 

Водночас, 43 відсотка коштів від загальних надходжень спрямовано до місцевих бюджетів, що дозволить регіону розвивати свої соціальні та інфраструктурні проєкти. Відтак платники перерахували 3,2 мільярда гривень податків і зборів. З цієї суми, 1,9 мільярда гривень склали податок на доходи фізичних осіб, що складає 59,3 відсотка надходжень до місцевого бюджету. Платники спрощеної системи оподаткування сплатили 588 мільйонів гривень  єдиного податку, що становить 18 відсотків, а власники рухомого і нерухомого майна –  398,9 мільйона гривень податку на майно – 12,2 відсотка.