Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Шляхи забезпечення надходжень до місцевих бюджетів та пошук нових фінансових ресурсів обговорили на черговій зустрічі в податковій з представниками семи тергромад Івано-Франківщини

опубліковано 01 травня 2024 о 17:26

Шляхи забезпечення надходжень до місцевих бюджетів та пошук нових фінансових ресурсів обговорили на черговій зустрічі в податковій з  представниками семи тергромад Івано-Франківщини

Продуктивний діалог між представниками Більшівцівської, Букачівської Бурштинської, Галицької, Єзупільської, Дубовецької та Рогатинської територіальних громад та керівництвом обласної податкової служби спрямований на забезпечення надходжень до місцевих бюджетів.

Начальник Головного управління ДПС в Івано-Франківській області Ірина Столярик наголосила, що на основі напрацьованих стратегій ми маємо спрямувати наші зусилля на впровадження нових практик та інструментів для підвищення податкової культури громадян, а як наслідок збільшення дохідності громад. Одним із напрямків є спільне з представниками тергромад інформування мешканців громади про добровільну сплату ними податків, зборів та погашення податкових боргів.

За словами керівника служби області, сьогодні представники тергромад мають доступ до Електронного кабінету для ТГ що дозволяє їм оперативно здійснювати аналіз надходжень, їх планування та пошук резервів. 

Податківці також акцентували увагу на посиленні роботи комісій з легалізації заробітної плати, які діють в тергромадах, роз’яснювальної роботи з підприємцями, які здійснюють реалізацію підакцизної групи товарів, щодо застосування касових апаратів та видачі фіскальних чеків. Це дозволить збільшити надходження з ПДФО та акцизного податку відповідно.

Крім того, податківці акцентували увагу на прийнятті адекватних ставок з місцевих податків, а також встановленні органами місцевого самоврядування ставок та пільг з податку на нерухоме майно на 2025 рік відповідно до нового Національного класифікатора будівель і споруд 018:2023.

Також учасники зустрічі домовились про проведення звірки достовірності даних про земельні ділянки у держземгеокадастрах та даних в розрізі об’єктів нерухомості для коректного нарахування майнових податків.

На завершення заходу податківці відповіли на численні питання представників тергромад, зосередились на проблемних питаннях та домовились активізувати роботу у визначених напрямках.