Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Як заповнюється рядок «код за КАТОТТГ адміністративно-територіальної одиниці» рядка 2 та рядок 3 податкової декларації екологічного податку (у тому числі у разі подання копії декларації в електронній формі за основним місцем обліку) та рядки 3.1 і 3.2 ряд

опубліковано 30 квітня 2024 о 09:48

Як заповнюється рядок «код за КАТОТТГ адміністративно-територіальної одиниці» рядка 2 та рядок 3 податкової декларації екологічного податку (у тому числі у разі подання копії декларації в електронній формі за основним місцем обліку) та рядки 3.1 і 3.2 рядка 3 додатка 1? 

В Головному управлінні ДПС в Івано-Франківській області нагадують, що у рядку «код за КАТОТТГ адміністративно-територіальної одиниці» рядка 2 податкової декларації екологічного податку (далі – Декларація) зазначається код адміністративно-територіальної одиниці, визначений за Кодифікатором адміністративно-територіальних одиниць та територій територіальних громад, затвердженим наказом Міністерства розвитку громад та територій України від 26.11.2020 № 290 зі змінами та доповненнями (далі – Кодифікатор) за місцем обліку платника екологічного податку (місцезнаходження контролюючого органу, до якого подається Декларація).

У рядку 3 Декларації зазначається найменування контролюючого органу, до якого подається Декларація.

Слід зазначити, що у разі подання копії Декларації в електронній формі за основним місцем обліку платника у рядку «код за КАТОТТГ адміністративно-територіальної одиниці» рядка 2 необхідно зазначити код адміністративно-територіальної одиниці, визначений за Кодифікатором за місцезнаходженням контролюючого органу, в якому платник перебуває на обліку (основне місце обліку). При цьому у рядку 3 Декларації інформація не змінюється.

У рядку 3 додатка 1 «Розрахунок за викиди забруднюючих речовин в атмосферне повітря стаціонарними джерелами забруднення» до Декларації (далі – Додаток 1) зазначається наступна інформація:

у рядку 3.1 – код територіальної громади, визначений за Кодифікатором на території якої знаходиться стаціонарне джерело забруднення;
у рядку 3.2 – код адміністративно-територіальної одиниці, визначений за Кодифікатором, за місцем розміщення стаціонарних джерел забруднення.

Для кожного стаціонарного джерела забруднення складається окремий Додаток 1.

Кодифікатор розміщений на вебпорталі Міністерства розвитку громад, територій та інфраструктури України за посиланням: Головна/Діяльність/Розвиток місцевого самоврядування/Кодифікатор адміністративно-територіальних одиниць та територій територіальних громад.

Перші два символи Кодифікатора «UA», за якими слідують 17 цифр.
Нагадаємо, форма податкової декларації екологічного податку затверджена наказом Міністерства фінансів України від 17.08.2015 № 715 зі змінами та доповненнями (далі – Декларація). Невід’ємною частиною Декларації є 6 (шість) типів додатків.