Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

До 1 серпня 2024 року небанківські надавачі платіжних послуг, емітенти електронних грошей повинні повідомити ДПС про електронні гаманці

опубліковано 25 квітня 2024 о 09:49

В Головному управлінні ДПС в Івано-Франківській області інформують, що відповідно до пп. 69.32 підрозд. 10 розд. ХХ Податкового кодексу України небанківські надавачі платіжних послуг, емітенти електронних грошей зобов'язані до 1 серпня 2024 року подати до контролюючих органів повідомлення про відкриття щодо рахунків / електронних гаманців та не закритих на день набрання чинності Законом України "Про внесення змін до Податкового кодексу України та інших законодавчих актів України щодо платіжних послуг" (Закон № 2888), тобто на 1 квітня 2023 року.

Після спливу такого строку здійснення видаткових операцій за рахунком платника податків/електронним гаманцем, відкритим до дня набрання чинності Законом, дозволяється за умови отримання повідомлення відповідного контролюючого органу про взяття рахунку/електронного гаманця на облік у контролюючих органах. У разі неподання у такий строк повідомлення про відкриття зазначеного рахунку/електронного гаманця вважається, що небанківський надавач платіжних послуг/емітент електронних грошей з дня набрання чинності Законом розпочав здійснення видаткових операцій за рахунком платника податків/електронним гаманцем до отримання повідомлення відповідного контролюючого органу про взяття рахунку/електронного гаманця на облік у контролюючих органах. Якщо протягом зазначеного строку рахунок/електронний гаманець буде закрито, достатнім є направлення повідомлення про закриття рахунку/електронного гаманця у строки, встановлені пунктом 69.2 статті 69 Податкового кодексу України.

Повідомлення подається у порядку та за формою, встановленими Порядком від 18.08.2015 № 721 «Про затвердження Порядку подання повідомлень про відкриття/закриття рахунків/електронних гаманців платників податків у банках, інших фінансових установах, небанківських надавачах платіжних послуг/емітентах електронних грошей до контролюючих органів» із змінами та доповненнями.