Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

З ознайомчою екскурсією податкову службу відвідали студенти Івано-Франківського фахового коледжу технологій і бізнесу

опубліковано 10 квітня 2024 о 14:01

Сьогодні на огляд до податкової служби області та Центру обслуговування платників ДПІ в м.Івано-Франківську завітали студенти спеціальності «Облік і оподаткування» Івано-Франківського фахового коледжу технологій і бізнесу з викладачем навчального закладу Іриною Коржев.   

В ході зустрічі начальник Івано-Франківської ДПІ Олександра Михайловська ознайомила студентів з функціонуванням Центру обслуговування платників та адміністративними послугами, які можна отримати в ЦОП.  

Посадовець ознайомила з особливостями деклараційної кампанії, та можливістю отримати податкової знижку за оплату навчання студентами чи їх батьками, опікунами або ж дружиною чи чоловіком. Зокрема розповіла деталі оплати за навчальні послуги та зосередила увагу на документах, які необхідно подати для повернення коштів з бюджету.  

Також начальник відділу інформаційної взаємодії ГУ ДПС Мар'яна Мороз розповіла студентам про різні аспекти податкової системи, політику оподаткування, права та обов’язки платників щодо сплати податків, переваги офіційного трудового оформлення найманих працівників та важливості фіскалізації готівкових операцій, а також про процедуру реєстрації підприємницької діяльності та подання звітності платниками. 

Крім того, посадовець ознайомила студентів з онлайн-сервісами ДПС. Зокрема, мова йшла про Електронний кабінет платника, мобільний додаток «Моя податкова», програмні РРО. Також звернула увагу молоді, що за допомогою телеграм-каналу «StopViolation» вони можуть поскаржитись податковій на порушення податкового та трудового законодавства, а також на недотримання вимог видачі фіскальних чеків чи розрахунку за допомогою терміналу.    

Також рекомендувала майбутнім платникам активно використовувати електронні сервіси ДПС та дізнаватися про новації податкового законодавства з веб-порталу, із Facebook та Telegram-каналу. Оскільки, там щоденно публікують важливу для кожного платника інформацію. 

Студенти особливо активно цікавилася можливістю подальшого кар’єрного розвитку в податковій службі, оплатою праці та умовами працевлаштування.