Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Студенти Івано-Франківського фахового коледжу технологій і бізнесу завітали в податкову

опубліковано 04 квітня 2024 о 11:04

Сьогодні на екскурсію до Центру обслуговування платників ДПІ в м.Івано-Франківську завітали студенти спеціальності «Фінанси, банківська справа та страхування» Івано-Франківського фахового коледжу технологій і бізнесу з викладачем навчального закладу Галиною Довганюк.  

В ході зустрічі заступник начальника Івано-Франківської ДПІ Олена Мухіна ознайомила молодих людей з функціонуванням Центру обслуговування платників та доступні для платників адміністративні послуги. 

Посадовець ознайомила студентів із сучасними онлайн-сервісами ДПС. Зокрема, мова йшла про Електронний кабінет платника, мобільний додаток «Моя податкова», програмні РРО та інші.  

Також, у своїй розповіді Олена Мухіна зосередилася на особливостях податкової знижки, яку можна отримати за оплату навчання студентами чи їх батьками, опікунами або ж дружиною чи чоловіком. Зокрема розповіла деталі оплати за навчальні послуги та зосередила увагу на документах, які необхідно подати для повернення коштів з бюджету. 

Також ця зустріч надала студентам можливість ознайомитись з принципами оподаткування в Україні, з правами та обов’язками щодо сплати податків, перевагах офіційного трудового оформлення найманих працівників та важливості фіскалізації готівкових операцій.

Крім того, посадовець зауважила, що податкова служба потребує освічених, талановитих і креативних людей  і розповіла студентам про кваліфікаційні вимоги до посад державних службовців і можливість працевлаштування в податковій службі. В свою чергу студенти були приємно вражені відвідуванням податкової служби, а ця інформація надихнула їх розглянути можливість подальшого кар’єрного розвитку.