Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Чи можливо виконати операцію "сторно" на ПРРО у зв'язку з помилковою розрахунковою операцією, після якої вже проведені наступні?

опубліковано 28 березня 2024 о 10:57

У разі, якщо ПРРО вже були сформовані наступні розрахункові документи, операція "сторно" не проводиться. Скасування помилково проведеної розрахункової операції через ПРРО здійснюється шляхом реєстрації від'ємної суми (формування видаткового чека).  Про це інформують в Головному управлінні ДПС в Івано-Франківській області.

Пунктом 8 розділу IV Порядку реєстрації, ведення реєстру та застосування програмних реєстраторів розрахункових операцій, затвердженим наказом Міністерства фінансів України 23.06.2020 № 317, зареєстрованим у Міністерстві юстиції України 07.07.2020 за № 635/34918 "Про внесення змін до наказу Міністерства фінансів України від 14 червня 2016 року № 547", передбачено, що у разі формування розрахункового документа через програмний реєстратор розрахункових операцій із помилковою сумою за розрахункову операцію, така операція скасовується шляхом наступної реєстрації операції "сторно" із реєстрацією такої операції на фіскальному сервері, формуванням фіскального номера розрахункового документа на таку операцію та зазначенням фіскального номера розрахункового документа, який сторнується.

Тобто операція "сторно", у зв'язку з помилково проведеною розрахунковою операцією ПРРО, виконується стосовно останнього чека до моменту реєстрації наступного розрахункового документа таким ПРРО (фіскальний касовий чек, Z- звіт).

Як на ПРРО від ДПС проводиться операція "сторно" та формується видатковий чек описано у розділах "Сторнування чеків", "Повернення", "Створення повернення на основі чека, який відсутній у "Журналі операцій" керівництва користувача ПРРО (WEB, Android, iOS, Windows), що розміщене у банері "Програмні РРО" на вебпорталі ДПС (https://tax.gov.ua/baneryi/programni-rro/kerivnitstvo-koristuvacha).