Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Про податки і не тільки. До податкової служби на лекцію завітали студенти.

опубліковано 26 березня 2024 о 14:27

Як працює податкова система в Україні та куди скеровуються сплачені податки, дізнавалися сьогодні студенти Фахового коледжу електронних приладів Івано-Франківського національного технічного університету нафти і газу під час ознайомчого візиту до Головного управління ДПС в Івано-Франківській області.

Насамперед, начальник Івано-Франківської ДПІ Олександра Михайловська ознайомила студентів з роботою ЦОП та детально зупинилася на різних видах адміністративних послуг, які тут можуть отримати платники податків. Особливе зацікавлення у юних відвідувачів викликала інформація про роботу електронних сервісів ДПС, таких як Електронний кабінет платника податків та мобільний додаток «Моя податкова». 

Ознайомчу лекцію для гостей податкової продовжила начальник відділу інформаційної взаємодії ГУ ДПС в області Мар’яна Мороз. Зокрема, посадовець розповіла студентам про важливість сплати податків, які, власне, і є запорукою соціального та економічного розвитку як окремої громади, так і держави в цілому, а в час війни – вкрай необхідні для обороноздатності країни. Тож студентам було цікаво дізнатися як розподіляються податкові потоки до бюджетів різних рівнів, та які саме платежі формують місцевий  бюджет.

Оскільки деякі з присутніх студентів паралельно з навчанням уже провадять підприємницьку діяльність або ж мають у найближчих планах її започаткувати, то, відповідно обговорення різних систем оподаткування викликало у них жваву дискусію. У час новітніх технологій та розвитку IT актуальною для молоді була також інформація про правовий та податковий простір “Дія.Сіті”.

Також Мар’яна Мороз розповіла студентам, як майбутнім платникам податків, не лише про їхні обов’язки, а й права. До прикладу, право на податкову знижку при певних видах витрат, на офіційне працевлаштування, а отже соціальний захист, а також право на отримання якісного товару чи послуги, гарантією яких є виданий фіскальний чек.

Наостанок податківці побажали студентам успіхів у навчанні та реалізації в подальшому усіх їхніх амбітних планів у вільній, мирній, демократичній та, безперечно, найкращій країні –Україні.