Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Припинено автоматичне формування нових сертифікатів відкритих ключів надавачем електронних довірчих послуг КНЕДП ДПС

опубліковано 22 березня 2024 о 13:34

Головне управління ДПС в Івано-Франківській області інформує, що згідно постанови Кабінету Міністрів України від 26.01.2024 р. № 88 «Про внесення змін до пункту 6 Положення про Єдиний державний вебпортал електронних послуг, затвердженого Постановою КМУ від 04.12.2019 р. № 1137 «Питання Єдиного порталу електронних послуг та Реєстру адміністративних послуг», втратила чинність Постанова КМУ від 17.03.2022 р. № 300 «Деякі питання забезпечення безперебійного функціонування системи надання електронних довірчих послуг».

Відповідно кваліфікований надавач електронних довірчих послуг Державної податкової служби України (КНЕДП ДПС) припинив автоматичне формування нових сертифікатів відкритих ключів користувачів за один день до закінчення строку чинності старих сертифікатів терміном дії на один рік.

Втім пропонуємо користуватися функцією повторного дистанційного формування сертифікатів за електронним запитом до закінчення терміну дії власних кваліфікованих сертифікатів https://ca.tax.gov.ua/manage-certificates.

Також нагадаємо, що перевірити термін дії власних кваліфікованих сертифікатів можна на сайті Надавача (пункт меню «Пошук сертифікатів та СВС» за посиланням https://ca.tax.gov.ua/certs-crls).