Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Яким чином особа, яка виконує обов’язки керівника (має право підпису згідно даних ЄДР), може подати податкову звітність в електронному вигляді, якщо керівник, який зазначений в ЄДР, мобілізований або перебуває на тимчасово окупованій території та закінчив

опубліковано 22 березня 2024 о 10:52

Яким чином особа, яка виконує обов’язки керівника (має право підпису згідно даних ЄДР), може подати податкову звітність в електронному вигляді, якщо керівник, який зазначений в ЄДР, мобілізований або перебуває на тимчасово окупованій території та закінчився строк чинності КЕП (УЕП) керівника та внесення змін в ЄДР про нового керівника немає можливості?            

Інформація про зміну керівника юридичної особи може бути проведена контролюючим органом на підставі відповідних відомостей, отриманих з Єдиного державного реєстру юридичних осіб, фізичних осіб – підприємців та громадських формувань (далі – Єдиний державний реєстр). Про це інформують в Головному управлінні ДПС в Івано-Франківській області. 

Разом з тим, під час внесення до Єдиного державного реєстру відомостей про керівника юридичної особи та про інших осіб (за наявності), які можуть вчиняти дії від імені юридичної особи, можуть вноситись дані про наявність обмежень щодо представництва юридичної особи. Наприклад, «опис обмежень» може містити дані про тимчасове зупинення дії трудового договору з керівником до закінчення терміну (строку) перебування на військовій службі у зв’язку з призовом за мобілізацією та тимчасове покладення обов’язків керівника на іншу особу. 

У такому випадку та оскільки відомості стосовно «опису обмежень» керівника юридичної особи у порядку інформаційної взаємодії не надходять з Єдиного державного реєстру до ДПС, дані про керівника можуть бути змінені на особу, яка згідно з «описом обмежень» в Єдиному державному реєстрі тимчасово виконує обов’язки керівника, за зверненням платника податків до контролюючого органу за основним місцем обліку.