Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Що слід врахувати юридичним особам при заповненні звітності з податку на прибуток та єдиного податку аналізували на робочій зустрічі з платниками податків

опубліковано 19 березня 2024 о 14:57

Чергова зустріч з платниками податків за участі начальника Головного управління ДПС в Івано-Франківській області Ірини Столярик відбулася в обласній податковій служби.

Основна тема розмови – особливості заповнення річної звітності з податку на прибуток за 2023 рік та порядок квартального звітування. Зокрема начальник відділу адміністрування податку на прибуток, неприбуткових установ і організацій та спрощеної системи оподаткування ГУ ДПС в області Галина Коваль детально зупинилися на виправленні помилок звітності минулих періодів, а також на співставленні показників декларації та фінансової звітності, правильності застосування податкових різниць, новаціях у заповненні додатка РІ та звітування резидентів Дія Сіті на загальній системі оподаткування. 

Також начальника управління оподаткування юридичних осіб Оксана Грушецька розповіла платникам алгоритм заповнення податкової декларації платника єдиного податку третьої  та четвертої груп.

Насамкінець зустрічі Ірина Столярик інформувала учасників про новації в податковому законодавстві, передбачених Законом України від 23.02.2024 року №3603. Мова йшла про скасування відповідальності за помилкове зазначення у платіжних документах неправильного бюджетного рахунку отримувача коштів, за умови своєчасної сплати, скорочення термінів перевірок бюджетного відшкодування ПДВ, а також про інші зміни, які торкнулися податку на прибуток, ПДФО та МПЗ.

Загалом, зустріч відбулася в режимі конструктивного діалогу, під час якого платники отримали відповіді на актуальні питання, а податкові спікери переконані, що такі заходи сприятимуть зменшенню помилок при заповненні звітності, а також забезпечать взаємозв’язок платника і податківця.