Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Підприємці, які хочуть перейти на спрощену систему оподаткування чи змінити групу єдиного податку з II кварталу п.р. мають подати заяву

опубліковано 13 березня 2024 о 09:32

В Головному управлінні ДПС в Івано-Франківській області нагадують, що суб'єкти господарювання можуть прийняти рішення про перехід на спрощену систему оподаткування та подати відповідну заяву до контролюючого органу не пізніше ніж за 15 календарних днів до початку наступного календарного кварталу.

При переході з 1 квітня 2024 року граничний термін подання заяви 18 березня 2024 року.

До поданої Заяви додається розрахунок доходу за попередній календарний рік, який визначається з дотриманням вимог, встановлених главою І «Спрощена система оподаткування, обліку та звітності» розділ ХІV ПКУ.  

Таку заяву, за бажанням платник може подати у зручний в електронній формі за допомогою електронного кабінету платника. Вхід до Електронного кабінету здійснюється за адресою: http://cabinet.tax.gov.ua, а також через офіційний вебпортал ДПС. Робота у приватній частині Електронного кабінету здійснюється з використанням кваліфікованого електронного підпису, отриманого у будь-якого Кваліфікованого надавача електронних довірчих послуг.  

Нагадаємо, порядок переходу на спрощену систему оподаткування визначено ст. 298 Податкового кодексу. Суб’єкт господарювання, який є платником інших податків і зборів може прийняти рішення про перехід на спрощену систему оподаткування шляхом подання заяви до контролюючого органу не пізніше, ніж за 15 календарних днів до початку наступного календарного кварталу. При цьому такий суб’єкт господарювання може здійснити перехід на спрощену систему оподаткування один раз протягом календарного року.