Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Оновлено ознаки доходів фізичних осіб до порядку заповнення та подання податковими агентами Податкового розрахунку для додатка 4ДФ

опубліковано 09 лютого 2024 о 08:37

Наказом Міністерства фінансів від 26.12.2023 р. № 720 затверджено зміни до Порядку заповнення та подання податковими агентами Податкового розрахунку сум доходу, нарахованого (сплаченого) на користь платників податків – фізичних осіб, і сум утриманого з них податку, а також сум нарахованого єдиного внеску. Про це повідомляють в Головному управлінні ДПС в Івано-Франківській області.

Форму Податкового розрахунку не змінено, але зміни внесено до:

- додатка 1 до Порядку "Таблиця відповідності кодів категорій застрахованих осіб та кодів бази нарахування і розмірів єдиного внеску на загальнообов'язкове державне соціальне страхування";

– розділу 1 «Довідник ознак доходів фізичних осіб» додатка 2 до Порядку.

Зокрема, запроваджено нові ознаки доходів фізичних осіб:

- 210 (допомога по частковому безробіттю),

- 211 (компенсація за пошкоджену нерухомість під час війни).

Крім того, внесено правки щодо ознак доходів фізичних осіб 111(дохід у вигляді виграшів та призів), 112 (інвестиційний прибуток від операцій з цінними паперами), 156(вартість путівок на відпочинок, оздоровлення та лікування), 189 (основна сума боргу/кредиту, прощеного/анульованого кредитором), 193 (суми, на які зменшено/прощено борг шляхом реструктуризації) відповідно до чинних норм податкового законодавства.

Відповідні ознаки при відображенні доходів у Додатку 4ДФ до Податкового розрахунку будуть застосовувати з 01.01.2024 року.

Наказ від 26.12.2023 р. № 720 набере чинності з дня його офіційного опублікування.