Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Де можна отримати відомості про джерела та суми нарахованого доходу

опубліковано 02 лютого 2024 о 11:13

В Головному управлінні ДПС в Івано-Франківській області нагадують, що існує декілька способів отримання інформації з Державного реєстру фізичних осіб – платників податків про джерела/суми нарахованого доходу, нарахованого (перерахованого) податку та військового збору.  А саме: 

1-й спосіб - скористатися відповідним сервісом в Електронному кабінеті платника. 

2-й спосіб – за допомогою мобільного додатку «Моя податкова». 

3-й спосіб - звернутися до Центру обслуговування платників. 

4-й спосіб – подати онлайн запит на порталі Дія. 

Звертаємо увагу, що при виборі першого способу платнику необхідно увійти до приватної частини Електронного кабінету за адресою http://cabinet.tax.gov.ua або через офіційний веб-портал ДПС України. Інструкцію щодо дій користувача для отримання вищезазначеної інформації розміщено у приватній частині Електронного кабінету в розділі ДОПОМОГА → ЕК для громадян → Отримання відомостей з Державного реєстру фізичних осіб – платників податків. 

Для тих, хто надасть перевагу 2-гому способу, потрібно завантажити застосунок «Моя податкова» на мобільний телефон на платформі iOS (в App Store) та на платформі Android (в Google Play). Вхідна ідентифікація користувача відбувається за допомогою файлового або хмарного кваліфікованого електронного підпису будь-якого кваліфікованого надавача електронних довірчих послуг або через Дія підпис. Для отримання відомостей з Державного реєстру про джерела та суми нарахованого доходу, нарахованого (перерахованого) податку та військового збору необхідно в розділі «Послуги» обрати пункт «Отримати відомості про суми виплачених доходів» та в екранній формі запиту вказати бажаний період. 

При виборі 3-тього способу, слід звернутися особисто або через представника до податкового органу за своєю податковою адресою (місцем проживання) або до будь-якого контролюючого органу та надати документ, що посвідчує особу ( та довіреність для представника) і заяву за формою №10ДР.

Для отримання довідки бажаючим використати 4-й спосіб, необхідно зареєструватись або авторизуватись в кабінеті громадянина за адресою http://diia.gov.ua за допомогою кваліфікованого електронного підпису або BankID.