Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Підприємець, платник єдиного податку 3 групи примусово переведений на загальну систему з 1 січня 2024, тому що мав податковий борг впродовж 2-х кварталів. Коли йому можна повернутися на спрощену систему оподаткування?

опубліковано 29 січня 2024 о 09:56

В Головному управлінні ДПС в Івано-Франківській області нагадують, що у разі виявлення контролюючим органом під час проведення перевірок порушень платником єдиного податку першої – третьої груп вимог, встановлених главою 1 «Спрощена система оподаткування, обліку та звітності» розд. XIV ПКУ, анулювання реєстрації платника єдиного податку першої – третьої груп проводиться за рішенням такого органу, прийнятим на підставі акта перевірки, з першого числа місяця, наступного за кварталом, в якому допущено порушення. Це передбачено у п. 299.11 ст. 299 Податкового кодексу України від 02 грудня 2010 року № 2755-VI (далі – ПКУ).

У такому випадку суб’єкт господарювання має право обрати або перейти на спрощену систему оподаткування після закінчення чотирьох послідовних кварталів з моменту прийняття рішення контролюючим органом.