Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Бізнес-громада Івано-Франківщини у 2023 році сплатила понад 33 мільярди гривень податків та зборів

опубліковано 08 січня 2024 о 12:37

Бізнес Івано-Франківщини продемонстрував значну підтримку нашої країни у вигляді добровільної сплати податків до бюджетів для подальшого забезпечення військових потреб та збереження стабільності країни. Відповідно за 2023 рік до бюджетів сплачено понад 33 мільярда гривень податків та зборів. Зокрема, до зведеного бюджету надійшло 22,2 мільярда гривень та майже 10,8 мільярда гривень єдиного внеску до Пенсійного фонду. Про це повідомила начальник Головного управління ДПС в Івано-Франківській області Ірина Столярик.  

За словами Ірини Столярик, якщо порівнювати надходження до зведеного бюджету з 2022 роком, то вони залишились на тому самому рівні і склали 22,2 мільярда гривень, до місцевих бюджетів надходження зросли на 902 мільйона гривень, і єдиний внесок теж зріс та перевищив показник 2022 року на 1,25 мільярда гривень.

Аналіз платежів вказує, що найбільшу частку  в надходженнях до загального фонду держбюджету склали рентна платежі майже 4,2 мільярда гривень. Наступними по величині традиційно стали ПДФО з військовим збором – 2,9 мільярда гривень. Третім за обсягом є ПДВ, надходження якого склало 2,2 мільярда гривень. Окрім того, держбюджет поповнився за рахунок сплати податку на прибуток, екологічного, акцизного податків та ін. платежів.  

Найбільший внесок у місцевих бюджетах сформували ПДФО – 7,6 мільярда гривень, а також майнові податки і єдиний податок – по 1,2 мільярда гривень.   

Ірина Столярик подякувала усім платникам податків та підкреслила, що об’єднані зусилля бізнес-спільноти та сумлінне виконання податкових обов’язків свідчать про високий рівень відповідальності та патріотизму. Дякую за ваш внесок у майбутню нашої країни.