Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Понад 6800 прикарпатців скористалися правом на отримання податкової знижки

опубліковано 05 січня 2024 о 13:57

В Головному управлінні ДПС в Івано-Франківській області повідомляють, що в 2023 році 6808 прикарпатців скористалися правом на отримання податкової знижки й задекларували до повернення з бюджету 26,7 мільйона гривень податку на доходи фізичних осіб, з яких 22,6 мільйона гривень вже повернули на рахунки громадян. Найбільше мешканців Івано-Франківщини, а це 5414 осіб подали декларації для отримання податкової знижки в зв’язку з понесеними витратами на навчання. 

В податковій нагадують, що для отримання податкової знижки громадянину необхідно подати податкову декларацію про майновий стан і доходи та копії документів для підтвердження витрат. Зокрема: копію паспорта та ідентифікаційного номера, копію договору, згідно з яким здійснювалася оплата (договір довгострокового страхування життя, договір недержавного пенсійного забезпечення, пенсійний контракт з недержавним пенсійним фондом тощо), копії документів, що підтверджують витрати, довідку про отримані доходи та реквізити банківського рахунку, на який будуть повернуті кошти.

Таку декларацію громадяни можуть подати до податкового органу до 31 грудня поточного року за наслідками попереднього року у будь-який зручний для себе спосіб, зокрема в електронній формі через Електронний кабінет платника. 

Для спрощення процедури декларування доходів для громадян Державною податковою службою України запроваджено новий сервіс – предзаповнення декларації про майновий стан і доходи, який доступний в Електронному кабінеті. Скористатися зазначеним сервісом також можуть особи, які мають право на податкову знижку.