Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Платники Прикарпаття спрямували до Пенсійного фонду та фондів соціального страхування майже 9,8 мільярдів гривень єдиного внеску

опубліковано 21 грудня 2023 о 08:05

З початку цього року платники Івано-Франківщини спрямували до Пенсійного фонду та фондів соціального страхування 9,8 млрд грн єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування. В порівнянні з минулим роком надходження зросли на 1,3 млрд гривень. Про це повідомили в Головному управлінні ДПС в Івано-Франківській області. 

Нагадаємо, що єдиний внесок – обов’язковий платіж, який сплачують роботодавці за своїх працівників при нарахуванні заробітної плати, винагород за цивільно-правовими договорами тощо. Сплата ЄСВ для ФОП за себе поки залишається добровільною, але необхідно пам'ятати: коли ФОП не сплачує ЄСВ «за себе», то ці періоди не зараховуються до страхового стажу. Розмір внеску складає 22 відсотки. У зв’язку із збільшенням мінімальної заробітної плати із 1 січня 2024 року до 7100 гривень, мінімальний страховий внесок  з січня становитиме 1562 гривень. 

Своєчасна сплата єдиного внеску гарантує громадянам право на соціальний захист та виплату пенсійного забезпечення.