Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Прикарпатці сплатили до бюджету 9,5 мільярда гривень податку на доходи фізичних осіб

опубліковано 19 грудня 2023 о 13:18

За січень-листопад 2023 року платники податків Івано-Франківщини перерахували до бюджетів 9,5 мільярда гривень податку на доходи фізичних осіб. В порівнянні з відповідним періодом минулого року надходження зросли на 1,3 млрд гривень. Про це повідомили в Головному управлінні ДПС в Івано-Франківській області.   

Із загальної суми сплаченого податку до державного бюджету надійшло 2 мільярди гривень податку на доходи фізичних осіб, до спеціального фонду державного бюджету - 393,9 млн гривень, а місцеві бюджети Прикарпаття отримали 7,1 мільярда гривень  цього податку.   

В надходженнях ПДФО найбільше займає: 

-  податок, що сплачується податковими агентами із доходів у вигляді заробітної плати – 5,8 мільярда гривень; 

- податок з грошового забезпечення, грошових винагород та інших виплат, одержаних військовослужбовцями та особами рядового і начальницького складу, що сплачується податковими агентами – 3 мільярда гривень; 

-  податок, що сплачується податковими агентами, із доходів платника податку інших ніж заробітна плата – 367,6 мільйона гривень; 

-  податок, що сплачується фізичними особами за результатами річного декларування – 116,5 мільйона гривень; 

-  податок, що сплачується фізичними особами, які не підлягають обов’язковому декларуванню – 60,3 мільйона гривень; 

-  податок із доходу у вигляді процентів – 27,7 мільйона гривень. 

Нагадаємо, суб’єкти господарювання, які нараховують та виплачують доходи на користь фізичних осіб, зобов’язані утримати податок на доходи фізичних осіб та сплатити його до бюджету. Податок нараховується податковими агентами за ставкою 18 % від доходів громадян – зарплат, премій, інших додаткових виплат та виплат за договорами цивільно-правового характеру.