Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Майже 700 мільйонів гривень екологічного податку перерахували до бюджету суб’єкти господарювання Івано-Франківщини

опубліковано 15 грудня 2023 о 08:29

Суб’єкти господарювання Прикарпаття, які здійснюють викиди забруднюючих речовин, у січні-листопаді перерахували до бюджетів понад 699,1 мільйона гривень екологічного податку, що на 137,8 мільйона гривень більше, ніж за аналогічний період минулого року. Про це повідомили в Головному управлінні ДПС в Івано-Франківській області. 

Із загальної суми надходжень 493,4 мільйона гривень перераховано до держаного бюджету, місцеві бюджети отримали 205,7 мільйона гривень екологічного податку. 

Нагадаємо, платники екологічного податку складають податкові декларації та подають їх протягом 40 календарних днів, що настають за останнім календарним днем податкового (звітного) кварталу, до контролюючих органів та сплачують податок протягом 10 календарних днів, що настають за останнім днем граничного строку подання податкової декларації.

Звертаємо увагу, що підприємства, зареєстровані за місцем розміщення об'єктів оподаткування на територіях, де ведуться (велися) бойові дії, та на територіях, тимчасово окупованих збройними формуваннями російської федерації, можуть не нараховувати та не сплачувати екологічний податок.