Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Фахівці Головного управління ДПС в Івано-Франківській області продовжують роз’яснювальну кампанію

опубліковано 08 листопада 2023 о 08:49

Під час робочих зустрічей з платниками податківці Івано-Франківщини знайомлять їх з найактуальнішими питаннями податкового законодавства, які повинні знати підприємці аби правильно та своєчасно сплачувати податки та збори.

Першочергово, на що звертають увагу фахівці податкової служби – це обов’язкове використання РРО або ПРРО при здійсненні готівкових розрахунків з покупцями. При цьому наголошують на відновленні з 1 жовтня 2023 року застосування штрафних санкцій за здійснення діяльності без РРО або ПРРО або не видачі чека. Тим суб’єктам господарювання, які хочуть придбати програмний РРО, податківці рекомендують звертатися до Центрів обслуговування платників податкової служби, де вони можуть отримати допомогу із встановлення програмного продукту та консультації щодо роботи з ним. 

Крім цього, податківці інформують платників про терміни сплати бюджетних платежів, про належне відображення реквізитів при заповненні платіжних інструкцій відповідно до міжнародного стандарту ІSО 20022, та про дотримання трудового законодавства: офіційне оформлення трудових відносин з найманими працівниками та виплати їм заробітної плати на законодавчо встановленому рівні. Нагадують і про можливість отримати податку знижку за минулий рік, адже термін подання документів для її отримання закінчується 31 грудня п.р. 

Також платникам рекомендовано користуватися електронними сервісами ДПС, зокрема Електронним кабінетом платника та мобільним застосунком «Моя податкова». Як зазначають податківці, за допомогою цих сервісів в режимі реального часу можна дізнатися про наявність чи відсутність податкового боргу, подати податкову звітність, сплатити податки до бюджету тощо.