Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Податківці Івано-Франківщини виявили порушення в інтернет-магазині мобільних телефонів та застосували штрафні санкції

опубліковано 25 жовтня 2023 о 10:03

В рамках здійснення податківцями Івано-Франківщини заходів щодо виявлення порушень реалізації товарів через мережу Інтернет в жовтні поточного року проведено фактичну перевірку одного з інтернет - магазинів мобільних телефонів та аксесуарів до них, з наявним місцем видачі товарів на території області.

В ході проведення перевірки встановлено порушення п.12 ст.3 Закону про РРО, а саме не ведення обліку товарних запасів за місцем їх реалізації та здійснення продажу товарів необлікованих у встановленому порядку. Як наслідок до суб’єкта господарювання застосовано штрафну (фінансову) санкцію в розмірі 10 тисяч гривень.

Крім того, на винну особу складено протокол про адміністративне правопорушення за ч.1 ст.1551 КУпАП, який надіслано до місцевого суду для розгляду по суті.

В податковій службі нагадують, що суб’єкти господарювання – платники єдиного податку, які здійснюють реалізацію технічно-складних побутових товарів, що підлягають гарантійному ремонту, зобов’язані проводити розрахункові операції через реєстратор розрахункових операцій та вести у встановленому порядку облік товарних запасів.