Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Податківцями Івано-Франківщини активізовано роботу в частині виявлення осіб, що здійснюють господарську діяльність через мережу Інтернет з порушеннями вимог законодавства

опубліковано 24 жовтня 2023 о 09:58

Так, протягом жовтня поточного року працівниками Головного управління ДПС в області проведено 2 фактичні перевірки суб’єктів господарювання Івано-Франківській області, що здійснюють реалізацію товарів в мережі Інтернет.

В обох випадках встановлено не застосування реєстраторів розрахункових операцій на повну суму проведених операцій та не видачу розрахункових документів встановленого зразка при здійсненні реалізації товарів з доставкою операторами поштового зв’язку та отриманням оплати накладними платежами.

Слід зазначити, що за проведення розрахункової операцій через РРО/ПРРО або не видачу розрахункового документа встановленого зразка суб’єктам господарювання загрожує відповідальність від 25 до 150 відсотків вартості реалізованих з порушенням товарів. 

Крім того, за порушення порядку проведення розрахунків також передбачено адміністративну відповідальність за статтею 155 КУпАП.

Головне управління ДПС в Івано-Франківській області наголошує на необхідність дотримання порядку проведення розрахунків у разі замовлення товарів через мережу Інтернет, з використанням послуг посередників з доставки товарів операторами поштового зв’язку та посередників з отримання переказів коштів у т. ч. небанківськими надавачами фінансових (платіжних) послуг.