Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Власники елітних автомобілів сплатили до місцевих бюджетів Прикарпаття понад 2 мільйони гривень транспортного податку

опубліковано 17 жовтня 2023 о 10:58

З початку року до місцевих бюджетів Івано-Франківщини надійшло 2,3 мільйони гривень транспортного податку, що на 997,2 тисяч гривень більше в порівнянні з відповідним періодом минулого року. Про це повідомили в Головному управлінні ДПС в Івано-Франківській області. 

Значну частину податку – 1 542,6 тисяч гривень перерахували до місцевих бюджетів юридичні особи, а фізичні особи сплатили 714,7 мільйонів гривень. 

Нагадаємо, платниками транспортного податку є фізичні та юридичні особи, в тому числі нерезиденти, які мають зареєстровані в Україні власні легкові автомобілі, з року випуску яких не більше 5 років, а середньоринкова вартість яких становить понад 375 розмірів мінімальної заробітної плати, встановленої законом на 1 січня податкового (звітного) року (2 512 500 гривень). 

Обчислення суми транспортного податку з об’єкта оподаткування фізичним особам здійснюється податковим органом за місцем реєстрації платника податку, зазначеним в реєстраційних документах на об’єкт оподаткування. 

Транспортний податок фізичним особам необхідно сплатити протягом 60 днів з дня отримання податкового повідомлення-рішення. Юридичні особи перераховують транспортний податок авансовими внесками щокварталу до 30 числа місяця, що наступає за звітним кварталом.