Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Податківці Івано-Франківщини ознайомили майбутніх фінансистів з роботою податкової

опубліковано 11 жовтня 2023 о 15:04

Сьогодні, 11.10.2023 року, в рамках  комунікаційної податкової платформи,  відбулась зустріч податківців Прикарпаття з студентами Івано-Франківського фахового коледжу технологій та бізнесу» спеціальності «Фінанси, банківська справа та страхування».

Начальник Івано-Франківської ДПІ Головного управління ДПС в Івано-Франківській області Олександра Михайловська ознайомила студентів з роботою Центру обслуговування платників. Зокрема, розповіла про адміністративні послуги, які надаються податковою службою та порядок їх отримання. При цьому звернула увагу, що майже всі адмінпослуги можна отримати в електронному вигляді, зокрема через сервіс Електронний кабінет платника.

Також посадовиця розповіла про право на податкову знижку на навчання, порядок та терміни сплати майнових податків, обов’язок застосування суб’єктами господарювання РРО та ПРРО та відновлення відповідальності за порушення законодавства у сфері готівкових розрахунків, важливість офіційного працевлаштування тощо. 

Крім того, керівник Івано-Франківської ДПІ ознайомила з роботою вебпорталу ДПС України, мобільним застосунком «Моя податкова» та чат-ботом  «Stop Violation».

На завершення зустрічі Олександра Михайловська зауважила, що податкова служба завжди приділяла увагу вихованню молоді як сумлінного платника податків. За її словами, сьогодні надзвичайно важливо, щоб молодь, яка навчається і набирається знань, з розумінням ставилась до обов’язку сплати податків і були б підтримкою в такій справі як наповнення бюджету.