Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Бізнес Івано-Франківщини сплатив до бюджету понад 24 мільярди гривень податків та зборів

опубліковано 04 жовтня 2023 о 11:28

На сьогодні військові витрати становлять значну частину бюджету нашої країни. Задля забезпечення фінансування ЗСУ та інших нагальних соціальних потреб держави платниками Івано-Франківщини впродовж 9 місяців поточного року сплачено до бюджетів 24,4 мільярди гривень податків та зборів. Зокрема, до зведеного бюджету країни надійшло 16,4 мільярди гривень та майже 8 мільярдів гривень єдиного внеску до Пенсійного фонду. Про це повідомила начальник Головного управління ДПС в Івано-Франківській області Ірина Столярик. 

За словами Ірини Столярик, порівняно з минулим роком надходження до зведеного бюджету зросли майже на пів мільярда, а саме на 482 мільйони гривень, що ж до єдиного внеску, то сплата також значно зросла та перевищила минулорічну трохи більше як на 1,2 мільярди гривень.

Аналізуючи надходження загального фонду держбюджету у розрізі платежів, найбільшу частку займають рентні платежі – 3,2 мільярди гривень. Наступними по величині стали ПДФО з військовим збором – 2,1 мільярда гривень, що у порівнянні до 9 місяців того року більше на 295 мільйонів гривень. На третьому місці є ПДВ, його впродовж року сплачено 1,5 мільярдів гривень. Окрім того, держбюджет поповнився за рахунок сплати податку на прибуток, екологічного, акцизного податків та ін. платежів.

Надходження до місцевих бюджетів області склади майже 8,5 мільярдів гривень, та зросли у порівнянні з трьома кварталами минулого року на 1,3 мільярди гривень. Основними бюджетоформуючими податками очільниця обласної податкової служби називає ПДФО – 6,1 мільярди гривень, майнові податки – 893,2 мільйони гривень та єдиний податок – 852,7 мільйонів гривень. 

Ірина Столярик подякувала усім платникам податків за виконання конституційних обов’язків та високий рівень відповідальності перед країною.