Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Підпільний обіг електронних сигарет виявили податківці на Івано-Франківщині

опубліковано 03 жовтня 2023 о 15:00

Податківці Івано-Франківщини в ході проведення 4 фактичних перевірок спеціалізованих магазинів, при здійсненні контрольних розрахункових операцій встановили порушення законодавства, а саме реалізацію електронних сигарет без застосування реєстраторів розрахункових операцій (РРО/ПРРО) та без марок акцизного податку встановленого зразка. 

Виявлені податківцями в ході перевірок електронні сигарети без марок акцизного податку встановленого зразка в кількості 198 шт. на суму 46,7 тисяч гривень вилучені з незаконного обігу працівниками Головного управління Національної поліції в Івано-Франківській області. Крім того, за порушення законодавства до суб’єктів господарювання застосовано більше 140 тисяч гривень штрафних санкцій.  

Також, за наслідками вказаних перевірок на осіб, що проводили розрахункові операції без застосування РРО/ПРРО складено протоколи про адміністративне правопорушення за ч.1 ст.1551 КУпАП, які надіслані до місцевого суду для розгляду по суті.

В податковій службі нагадують, що до суб'єктів господарювання (у тому числі іноземних суб'єктів господарювання, які діють через свої зареєстровані постійні представництва) застосовуються фінансові санкції у вигляді штрафів у разі встановлення фактів виробництва, зберігання, транспортування, реалізації фальсифікованих алкогольних напоїв чи тютюнових виробів, алкогольних напоїв чи тютюнових виробів без марок акцизного податку встановленого зразка або з підробленими марками акцизного податку у розмірі 200 % вартості товару, але не менше 17000 гривень та анулюється ліцензія. 

Також, згідно ст. 156 КУпАП, роздрібна або оптова торгівля алкогольними напоями чи тютюновими виробами, рідинами, що використовуються в електронних сигаретах, без марок акцизного податку чи з підробленими марками цього податку тягне за собою накладення штрафу від 200 до 600 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (3400-10200 гривень) з конфіскацією предметів торгівлі та виручки, одержаної від продажу предметів торгівлі.