Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

На Івано-Франківщині податківці виявили тіньовий обмін валют

опубліковано 29 вересня 2023 о 11:52

В ході проведення контрольно-перевірочних заходів щодо законності надання фінансових послуг, працівниками податкового аудиту ГУ ДПС в Івано-Франківській області встановлено факт надання послуг валютно-обмінних операцій без державної реєстрації суб’єкта господарювання і відповідно без сплати податків з такої діяльності. Про це інформують в ГУ ДПС в Івано-Франківській області. 

За результатами фактичної перевірки стосовно особи, яка здійснювала таку діяльність складено протокол про адміністративне правопорушення  за ч.1 ст.164 КУпАП. Санкція статті передбачає відповідальність у вигляді штрафу від однієї тисячі до двох тисяч  неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (17 000 до 34 000 грн) з конфіскацією коштів, одержаних внаслідок  вчинення цього адміністративного правопорушення чи без такого. Матеріали перевірки надіслано до місцевого суду для розгляду по суті.

Загалом, протягом поточного року працівниками управління податкового аудиту встановлено 6 фактів здійснення господарської діяльності без державної реєстрації суб’єктів господарювання. За наслідками розгляду справ про адміністративні правопорушення місцевими судами притягнуто порушників до адміністративної відповідальності – застосовано 119 тисяч гривень штрафів.

Наголошуємо, що здійснювати будь яку господарську діяльність, краще дотримуючись вимог чинного законодавства, ніж сплачувати штрафи. Такий підхід забезпечить Ваш комфорт та спокій при веденні бізнесу.