Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Будь пильним та свідомим – в Головному управлінні ДПС в Івано-Франківській області відбулося навчання з питань запобігання проявів корупції

опубліковано 29 вересня 2023 о 08:29

Про викривачів, їх права та гарантії захисту, а також про їх важливу роль у розбудові прозорого демократичного  суспільства розповіли на черговому навчанні працівникам Головного управління ДПС в Івано-Франківській області фахівці відділу з питань запобігання та виявлення корупції. 

“Слід усвідомлювати, що викривач – це насамперед вартовий на сторожі доброчесності тієї чи іншої установи чи організації зокрема, та країни в цілому. Вчасне інформування про відомі корупційні порушення є обов’язком кожного відповідального громадянина, а особливо державного службовця. Сьогодні, коли країна перебуває у стані війни, боротьба з корупцією є архіважливою, адже корупційні явища негативно впливають на економіку держави, а отже на її обороноздатність”, - звернувся до працівників служби начальник відділу з питань запобігання та виявлення корупції ГУ ДПС в області Сергій Макаренко.

Тож податківців детально ознайомили з гарантіями захисту викривачів, повідомили також про шляхи та способи передачі інформації. За допомогою слайд-шоу ГДІ відділу з питань запобігання та виявлення корупції ГУ ДПС в області Олександрі Фільварок вдалося всебічно розкрити тему навчання та проаналізувати можливі ситуації.

Для тих, хто з об’єктивних причин не зміг бути присутнім на тренінгу, фахівці відділу з питань запобігання та виявлення корупції запропонували долучитися до он-лайн навчання на платформі Zoom, яке відбудеться за кілька днів.

Загалом, такі навчання відбуваються на постійній основі, тож працівники ДПС області мають змогу підвищувати свою обізнаність у законодавстві, що стосується боротьби з корупцією, а також чітко усвідомлювати власні обов’язки, права та відповідальність.