Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Про зміни податкового законодавства кожному платнику податків

опубліковано 06 вересня 2023 о 13:26

Фахівці Головного управління ДПС в Івано-Франківській області продовжують роз’яснювальну роботу щодо змін в податковому законодавстві, які повинні врахувати у своїй діяльності платників податків. Зокрема, інформували готельєрів та торгівців курортного Буковелю про те, що Законом України №3219 відновлено відповідальність суб’єктів господарювання за непроведення фіскалізації готівкових розрахунків з покупцями. Відповідно, уже з 1 жовтня ц.р. за кожен невиданий чек підприємець може сплатити від 25 до 150 відсотків вартості реалізованого товару чи послуги. Тож податківці радять поквапитися з реєстрацією касових апаратів тим, хто цього ще не зробив. А от який реєстратор розрахункових операцій обрати: класичний чи програмний – особистий вибір кожного, проте в податковій рекомендують звернути увагу на програмне забезпечення від ДПС та серед його переваг називають високу функціональність, зручність та легкість у користуванні, а ще безкоштовність. Також працівники обласної податкової служби ознайомили підприємців про можливість використання спрощеної форми чеку, що значно спростить для них ведення обліку.

Окрім того, суб’єктів господарювання інформували про відновлення обов’язкової сплати єдиного податку, адже з початком війни він сплачувався на добровільній основі.

Також підприємцям нагадали про необхідність своєчасної сплати майнових податків та МПЗ, а ще на обов’язковому дотриманні ними норм трудового законодавства при оформленні працівників на роботу, адже легальна праця це насамперед соціальний захист працівника, а ще можливість використання свого права, як платника ПДФО, на отримання від держави податкової знижки за певні види витрат.