Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

При розрахунку з покупцем не забудьте видати фіскальний чек

опубліковано 29 серпня 2023 о 15:19

Працівники податкової служби Івано-Франківщини відвідали торгівців, які провадять діяльність в торговому центрі “Сезам”, для надання їм консультаційної допомоги щодо змін в податковому законодавстві. Так, податківці нагадали підприємцям про обов’язкову фіскалізацію готівкових розрахунків та інформували, що Законом України № 3219 від 30.06.2023 відновлено застосування штрафних санкцій за порушення у сфері застосування РРО чи ПРРО. Так, уже з 1 жовтня за невиданий фіскальний чек доведеться сплатити від 25 відс. до 150 відс. вартості товару. Тож податківці радять підприємцям, які ще не придбали касовий апарат не зволікати, щоб мати час опонувати роботу за пристроєм. В цілях економії коштів, фахівці податкової пропонують торгівцям скористатися безкоштовною пропозицією від ДПС та встановити на будь-який гаджет програмний РРО – аналог класичного касового апарату. 

Також податківці зазначили, що ЗУ № 3219 відновлено обов’язок сплати єдиного податку, який до 1 серпня справлявся на добровільній основі.

Окрім того, працівники ДПС наголосили на необхідності дотримання норм трудового законодавства та нагадали про терміни сплати майнових податків.