Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Податківці обласної ДПС закликають підприємців реєструвати РРО або ПРРО

опубліковано 23 серпня 2023 о 15:54

З 1 січня 2022 року підприємці, які здійснюють торгівлю чи надають послуги за готівку, мають використовувати РРО та ПРРО. Про це інформують податківці Головного управління ДПС в Івано-Франківській області під час відвідин суб’єктів господарювання обласного центру.

Так, під час бесід з підприємцями, які здійснюють діяльність в ТЦ «Альянс», фахівці податкової служби області розповіли, що платники мають змогу обрати вид РРО: традиційний або програмний. При цьому зауважують, що програмне забезпечення від ДПС є безкоштовним, а завантажити його можна самостійно з вебпорталу ДПС.

Також розповіли як зареєструвати програмний РРО та які документи для цього потрібні. Крім цього, поінформували, яку обов’язкову інформацію повинен містити фіскальний чек та, а також те, що з 1 серпня окремі категорії спрощенців можуть використовувати спрощену форму чеку.

А ще порекомендували тим підприємцям, які ще роздумують чи потрібний їм РРО, не зволікати з його придбанням, адже з 1 жовтня за торгівлю без касового апарату або невидачу чека на них чекатиме штраф від 25% до 150%.