Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Івано-Франківські податківці роз’яснюють підприємцям міста порядок застосування програмних реєстраторів розрахункових операцій

опубліковано 23 серпня 2023 о 13:28

Податківці Івано-Франківщини продовжують проводити роз'яснювальну роботу для платників податків щодо обов’язкового використання РРО та ПРРО при розрахунках з покупцями за готівку.

При спілкуванні з підприємцями, які здійснюють торгівельну діяльність в крамницях по вулиці Дністровській міста Івано-Франківськ, податківці наголошували на обов’язковому застосуванні РРО чи ПРРО при здійсненні готівкових розрахунків з покупцями та використанні електронних платіжних засобів. Без касових апаратів, за словами фахівців податкової служби, можуть працювати платники єдиного податку першої групи та ті, які не здійснюють готівкових операцій.

Також податківці інформували, що з 1 жовтня 2023 року законодавством передбачено застосування штрафних санкцій до всіх платників податків за невидачу відповідного розрахункового документа, проведення операцій із використанням ПРРО/РРО на неповну суму вартості проданих товарів чи не проведення розрахункових операцій через РРО/ПРРО.