Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Працювати без порушень – вигідніше

опубліковано 22 серпня 2023 о 16:23

Саме такий меседж намагалися донести податківці під час чергового інформаційного рейду суб’єктам господарювання, які провадять діяльність в торговому центрі Івано-Франківська ”City Plaza”. Адже порушення податкового чи трудового законодавства неодмінно призведе до сплати штрафів. Щоб уникнути бізнесу таких непотрібних витрат фахівці ДПС інформували підприємців про законодавчі новації. Зокрема, ознайомили присутніх, що Закон України № 3219 від 30.06.2022 року повернув відповідальність за порушення у сфері фіскалізації готівкових розрахунків. Сума штрафних санкцій залежатиме від виду товару та кількості порушень й становить від 25 відс. до 150 відс. вартості. Також, наголосили податківці, що повертається й обов’язкова сплата єдиного податку та розширено перелік дозволених перевірок, які здійснюють контролюючі органи.

Фахівці податкової закликають бізнес працювати в рамках правового поля, та у випадку відсутності касового апарату, подбати про його реєстрацію. Також податківці ознайомили підприємців з функціональними особливостями як класичних РРО, так і програмних, а також наголосили, що програмне забезпечення від ДПС надається суб’єктам господарювання цілком безкоштовно, безоплатно буде проводитися і його обслуговуючий супровід. ПРРО – переконують податківці, є доволі простим у користуванні, а тепер ЗУ №3219 для більшості підприємців ще й передбачено використання спрощеної форми фіскального чеку, що значно спрощує облік. 

Також присутнім нагадали про те, що збігає термін сплати майнових податків, а отже у випадку розбіжностей у ППР не варто гаяти час та поспішити до податкової служби для проведення звірки та можливого перерахунку податку. Окремо податківці зупинилися на можливості до кінця року скористатися правом на податкову знижку.